Belépés Regisztráció

Aktuális információk


Együtt az egészségért! – A MÁÉSZ stratégiai partnere lett a Civilút Alapítvány

Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja (MÁÉSZ) hazánk legnagyobb humanitárius egészségvédelmi eseménysorozata több ezer magyar állampolgárnak segít megismerni saját egészségi állapotának alakulását, egyben bemutatja a nagyközönségnek a különböző együttműködő cégek, civil szervezetek szolgáltatásait és tevékenységét. 

A Civilút Alapítvány - az együttműködés és a társadalmi felelősségvállalás jegyében - fontosnak tartja megköszönni a magyar honvédelem tagjainak, a nyugállományban lévő hivatásos katonáknak és a tartalékosoknak a szolgálatot, amellyel hozzájárulnak Magyarország biztonságához. Nemcsak egymásra tekinthetnek bajtársként, a társadalom is elismeri helyállásukat.

A Civilút Alapítvány Odaadó Programja az ünnepi várakozás jegyében egy különleges színházi műsorral ajándékozta meg az időseket: a Kőszívű - A Baradlay-legenda - musicalkoncert és kulisszatitkok című előadással. A nagysikerű produkcióra közel 400 embert látott vendégül a Civilút Alapítvány.

A Civilút Alapítvány Odaadó Programjának keretében Fodor Zsóka színművésznő Abonyban mutatta be a Magdi anyus kulisszatitkai című előadását. 

Játsszon és nyerjen 10.000 Ft-os LIBRI ajándékutalványt!

Az Odaadó Program karácsony közeledtével szeretné meglepni követőit egy újabb nyereményjátékkal. Töltse ki rövid kvízjátékunkat és nyerje meg a 10 darab 10.000 Ft értékű Libri ajándékkártya egyikét!

A Civilút Alapítvány Odaadó Programja az ünnepi várakozás jegyében egy különleges színházi műsorral ajándékozta meg az időseket: a Kőszívű - A Baradlay-legenda - musicalkoncert és kulisszatitkok című előadással. A nagysikerű produkcióra közel 400 embert látott vendégül a Civilút Alapítvány.

Az Odaadó Program hat részes előadássorozatot tartott Zsámbékon az idősebbeknek. A Civilút Szenior Akadémián szórakoztató, ugyanakkor tartalmas előadások várták az érdeklődőket.

Az Önkéntesség napja alkalmából a tatabányai Vértes Agorájában mutattuk be a Civilút Alapítvány Odaadó Programját és a szenior önkéntesség lehetőségeit. 

Az Odaadó Program hat részes előadássorozatot tartott az V. kerületben az idősebbeknek. A Civilút Szenior Akadémián szórakoztató, ugyanakkor tartalmas előadások várták az érdeklődőket.

A Civilút Alapítvány Odaadó Programja szervezésében láttuk vendégül Karcag, Tiszacsege, Ujszász,Tiszafüred és Szászberek szépkorúit Advent első vasárnapján, a Magda, a Szabó című nagysikerű előadáson.

Az Odaadó Program hat részes előadássorozatot tartott Budakeszin az idősebbeknek. A Civilút Szenior Akadémián szórakoztató, ugyanakkor tartalmas előadások várták az érdeklődőket.

Az Odaadó Program hat részes előadássorozatot tartott Örkényben az idősebbeknek. A Civilút Szenior Akadémián szórakoztató, ugyanakkor tartalmas előadások várták az érdeklődőket.

A napokban a Civilút Alapítvány munkatársai érkeztek a Polgármesteri Hivatalba, ahol bemutatkoztak az abonyi Idősügyi Tanács tagjainak. Megbeszélték, hogy a közeljövőben híres fellépő művészt hívnak el Abonyba az idősekhez. Ő nem más, mint Fodor Zsóka színművésznő. A program jelenleg szervezés alatt áll, valamint az a Szenior torna is, melyet szintén a közeljövőben szeretnének megtartani a városban az idősebb korosztály részére.

Fodor Zsóka színművésznő „Magdi anyus kulisszatitkai” című produkcióját Ócsán is bemutatta a Civilút Odaadó Programja. A könnyed hangvételű előadás minden nézőnek vidám perceket szerzett.   

Szeretnénk jobban megismerni igényeit, hogy az Odaadó program keretein belül minél személyre szabottabb szolgáltatást nyújthassunk Önnek. Töltse ki egyszerű és rövid kérdőívünket, és nyerjen 120.000 Ft értékű wellness ajándékkártyát!

Fodor Zsóka színművésznő „Magdi anyus kulisszatitkai” című produkcióját Budafokon is bemutatta a Civilút Odaadó Programja keretében. 

A nyugdíjas és idősügyi szervezetek a közelmúltban egyeztetést kedvezményeztek a Miniszterelnöki Kabinetirodával. Az egyeztetésen a Civilút Alapítvány is részt vett, hiszen az időseket segítő Odaadó Programban számos idősügyi szervezettel együttműködik. Az egyeztetésen elhangzott, hogy a nyugdíjasok nehéz helyzetben is számíthatnak a kormányra: novemberben érkezik a nyugdíj-kiegészítés és a nyugdíjprémium.

A Magyar Paralimpiai Bizottság ajánlására, a zsűri döntés értelmében Életmű kategóriában Odaadó díjat érdemelt ki 2022-ben Antal Andor, aki edzőként segíti a fogyatékossággal élő sportolók felkészülését. A díjazottat Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára méltatta a díjátadó ünnepségen.

Bajzát Krisztián, a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége ajánlására, a zsűri döntés értelmében Életmű kategóriában Odaadó díjat érdemelt ki 2022-ben. A díjazottat Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke méltatta.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő Károlyi István Gyermekközpont ajánlására, a zsűri döntése alapján Életmű kategóriában Odaadó díjban részesült 2022-ben Povázsayné Kovács Marianna, a Különleges Gyermekotthon otthonvezetője. A díjazottat Páger Pál Attilát, a Károlyi István Gyermekközpont igazgatója méltatta a díjátadón.

A Magyar Teátrumi Társaság ajánlására, a zsűri döntése alapján Közösségi kategóriában Odaadó díjban részesült 2022-ben Bonecz Ervin audionarrátor, a színházi jelnyelvi tolmácsolás hazai meghonosítója, a 90 decibel Projekt megalapítója. A díjazottat Szabó Ágnes, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke méltatta a díjátadó ünnepségen.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kötelékébe tartozó Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon ajánlására, a zsűri döntése értelmében Közösségi kategóriában Odaadó díjat vehetett át 2022-ben Császár Antalné élelmezésvezető. A díjazottat Kerepeczki Magdolna intézményvezető méltatta.

A Fiatal Családosok Klubja ajánlására, a zsűri döntése értelmében Közösségi kategóriában Odaadó díjat vehetett át 2022-ben dr. Giller Lászlóné, a FICSAK önkéntese. A díjazottat Dubecz Renáta, hogy a FICSAK munkatársa köszöntötte.

Nagy Zoltán idősügyi koordinátor Belváros Önkormányzatának 100%-os tulajdonában levő Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. ajánlására, a zsűri döntése értelmében Közösségi kategóriában vehette át az Odaadó díjat 2022-ben. A díjazottat Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla, Belváros-Lipótváros alpolgármestere, az Országos Idősügyi Infokommunikációs Program szakmai irányítója méltatta.

Vajtó-Tilhof Ingrid, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége alelnöke, a Magyar Transzplantáltak Kulturális és Sportegyesületének elnöke Közösségi hategórában vehette át az odaadó díjat. Az ünnepségen Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke méltatta.

A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ) ajánlására posztumusz Odaadó Különdíjat ítélt meg a zsűri Mészáros Gabriellának, aki révészként segítette sorstárait. A díjátadón Ungvári Mihályné, az ÖNÉ elnöke mutatta be Mészáros Gabriella életútját. A díjat Mészáros László, Gabriella édesapja vette át.

Az Idősek Világnapján ünnepelte 5 éves születésnapját az Odaadó Program együttműködő partnere, a Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet. A rendezvényen Dr. Jászberényi József főiskolai tanár, gerontológiai kutató, az Odaadó Támogató Szakértője „Aktivitás 50 felett” címmel tartott előadást a szenioroknak.

Ünnepi keretek között adták át a Civilút Alapítvány Odaadó díjait. Az elismeréssel azokat az embereket ismerik el, akik odaadással és elhivatottsággal tevékenykednek a fogyatékossággal, nehezítettséggel élőkért, az idősekért és a családokért, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé. A gálán fellépet mások mellett Szandi és a fogyatékossággal élő szólisták alkotta NemAdomFel együttes, akik közösen is énekeltek a közönségnek. 

A Civilút Alapítvány ismét díjazta azokat, akik odaadással és elkötelezettséggel végzik a munkájukat a fogyatékossággal, nehezítettséggel élőkért, az idősekért és a családokért. Az Odaadó díjat hárman Életmű kategóriában, öten pedig Közösségi kategóriában vehették át. A szakmai zsűri egy posztumusz Különdíj odaítéléséről is döntött. A díj maga egy üvegből készült világítótornyot formáz, amely azt szimbolizálja, hogy az Odaadó díjban részesülők fényt és utat mutatnak mindannyiunknak - írta meg a Metropol.

A Civilút Alapítvány ismét díjazta azokat, akik odaadással és elkötelezettséggel végzik a munkájukat a fogyatékossággal, nehezítettséggel élőkért, az idősekért és a családokért - írta meg a Bors online.

A Civilút Alapítvány ismét díjazta azokat, akik odaadással és elkötelezettséggel végzik a munkájukat a fogyatékossággal, nehezítettséggel élőkért, az idősekért és a családokért - írta meg a Ripost.

Ceglédbercelen is elindult az Odaadó Program, ezért az ott élő szeniorokat is megleptük egy különleges és szórakoztató produkcióval. Fodor Zsóka színművésznő a Magdi anyus kulisszatitkai című produkciójával csalt mosolyt a közönség arcára.

A Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Civilút Alapítvány együttműködéséről beszélt az M1 Ma Este című műsorában Jeneiné dr. Rubovszky Csilla, az Országos Idősügyi Infokommunikációs Program szakmai irányítója és Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kuratóriumának tagja.

A mozgás mindenkié – vallja Csordás-Novák Mária geronto-andragógus, komplex mozgásfejlesztő tréner és szenior tréner, aki arra törekszik, hogy ezt meg is mutassa. Elsősorban a szenior korosztállyal foglalkozik, számukra tart különböző programokat, hogy megmutassa a mozgásban rejlő lehetőségeket. A jövőben az Odaadó Tudástárban támogató szakértőként segíti cikkeivel, videóival, tanácsaival a szeniorokat. 

Együttműködési megállapodást kötött a Civilút Alapítvány és Belváros Önkormányzatának 100%-os tulajdonában levő Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. Céljuk, hogy az időseket edukációs programokkal megtanítsák a számukra fontos és hasznos információk megtalálására az online térben.  

Az Idősgondozás Magyarországon és az Európai Unióban című konferencia tapasztalatairól kérdezte az M1 Ma reggel című műsora Gulyás Andreát, a Civilút Alapítvány kurátorát.  

Budafok-Tétényben is elérhető az Odaadó Programunk! Várjuk a helyi vállalkozókat, intézményeket, civil szervezeteket és természetesen a szeniorokat az Odaadó Közösségbe!

Az Idősgondozás Magyarországon és az Európai Unióban című konferencia tapasztalatairól kérdezte a Duna TV Almárium című műsora Gulyás Andreát, a Civilút Alapítvány kurátorát.  

A Civilút Alapítvány is részt vett a Budafok-Tétény Ipartestülete által szervezett üzleti reggelin, amelyre a kerületi önkormányzat stratégai partnerei, vállalkozások, cégek kaptak meghívást. Gulyás Andrea, az alapítvány kurátor az időseket és a vállalkozókat egyaránt támogató Odaadó Programot mutatta be.

Milyen irányba fejleszthető az idősgondozás? Többek között erre kereste a választ a Civilút Alapítvány által rendezett „Idősgondozás Magyarországon és az Európai Unióban” című konferencia. A döntéshozók, a szakmai és civil szervezetek, érdekvédelmi szervezetek, a tudományos élet képviselői egyetértettek abban, hogy az idősgondozásban olyan, az egyéni szükségletekre is reagáló megoldásokra van szükség, amelyek a digitális technológia biztosította lehetőségek felhasználásával elősegítik az Európai Unió által hirdetett helyben történő öregedés (aging in place) megvalósítását. 

A Civilút Alapítvány Odaadó Programja és a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekvédelmi Szövetsége (KÖSZÉSZ) együttműködési megállapodást írt alá.

Öregedés kilátással címmel a Civilút Alapítvány Odaadó Programjának keretében jelent meg Szy Katalin klinikai szakpszichológus, író új könyve, amelyet a szerző a Milton Freidman Egyetem Szenior Akadémiáján mutatott be.

A Duna TV Almárium című műsorában Gulyás Andrea, az Alapítvány kurátora az Odaadó Programról beszélt.

Az idősebb generáció tagjainak többsége sokkal nyitottabb az internet és okostelefonok adta lehetőségekre, mint azt gondolnánk. A használatban vannak csupán lemaradásaik, azonban mára ezt is több nagyszerű program segíti. Két nemrégiben indult kezdeményezés, az Odaado.hu és a Netrefel.hu alapítóit kerestük meg - jelent meg a csalad.hu felületén.

Nemrég Odaadó Díjat vehetett át a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnöke. A kitüntetést a Civilút Alapítvány kuratóriuma hozta létre azzal a céllal, hogy elismerje azon személyeket, akik a mindennapokban odaadással, elkötelezettséggel végzik munkájukat. A stúdióban vendégünk Jakabné Jakab Katalin. Gratulálunk az elismeréshez - jelent meg az Eger Televízióban.

Átadták a Civilút Alapítvány Odaadó díjait, az idei évben hárman Életmű, öten pedig Közösségi kategóriában vehették át az elismerést. A díjjal azokat a civil szektorban tevékenykedő kiválóságokat elismerték el, akik különös odaadással dolgoznak a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért; tevékenységükkel maradandó értéket teremtenek, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé - írja a Metropol.

Különleges gála keretében adták át a Civilút Alapítvány Odaadó díjait: idén hárman Életmű, öten pedig Közösségi kategóriában vehették át az elismerést. A díjjal azokat a civil szektorban tevékenykedő kiválóságokat ismerték el, akik különös odaadással dolgoznak a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért; tevékenységükkel maradandó értéket teremtenek, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé.

Fodor Zsóka fél évvel ezelőtt csatlakozott az Odaadó Programhoz. Mint mondta, boldogan állt a kezdeményezés mellé, amely az időseket, szép korúakat segíti. A színművésznő részletezte, miért tartja fontosnak és hasznosnak ezt a programot - jelent meg egy velünk készült interjúban az Elite Magazinban.

Hiánypótló és egyben szemléletformáló internetes platformot hozott létre a Civilút Alapítvány egy évvel ezelőtt - kifejezetten a szenior korosztály számára. A www.odaado.hu oldalon az idősebb korosztálynak szóló cikkek, a Tudástárban hasznos olvasnivalók, videók vannak. 

A Civilút Alapítvány kiadásában jelent meg Jászberényi József: Idősügyi kérdések Magyarországon című kötete. A könyv hiánypótló kiadvány, ugyanis a szerző az idősek mindennapi életét foglalkoztató problémákról ír, és azokra kínál megoldást.  

Országszerte egyre több település csatlakozik az Odaadó Programhoz. Az idei évben Odaadó Település lett Budafok, Csővár, Karcag, Ócsa, Rákóczifalva, Szajol, Szászberek, Tatárszentgyörgy, Tiszacsege, Tiszafüred, Tiszapüspöki és Tiszavárkony. Az Alapítvány várja további önkormányzatok jelentkezését is!

Dr. Jászberényi József neve ismerősen cseng az Odaadó Program tagjainak, követőinek. Az elismert gerontológiai kutató ugyanis az Odaadó Támogató Szakértője. A Civilút Alapítvány kiadásában most  megjelent az Idősügyi kérdések Magyarországon című kötete.

A Civilút Alapítvány partnerségi megállapodást kötött Tatártszentgyörgy  Önkormányzatával, így a településen is elindul az Odaadó Program. Gulyás Andrea, az alapítvány kurátora szórólapokat, tájékoztató anyagokat adott át Szehofner József polgármesternek, hogy a tatárszentgyörgyiek is megismerjék ezt az időseket segítő kezdeményezést.

Az idei évben hárman életmű, öten pedig közösségi kategóriában vehették át a Civilút Alapítvány Odaadó díját, amellyel azokat a civil szektorban tevékenykedő kiválóságokat ismerték el, akik különös odaadással dolgoznak a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért; tevékenységükkel maradandó értéket teremtenek, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé.  

Alapítványunk stratégiai partnerségi megállapodást kötött Budafok-Tétény önkormányzatával. Így hamarosan Budapest XXII. kerületében is elindul a szenior korosztályt segítő Odaadó Programunk. A partnerségi megállapodást Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora és Karsay Ferenc polgármester írta alá december 8-án a Városháza Házasságkötő termében.

A Hír TV Mozaik című műsorának vendége volt Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora és Fodor Zsóka színésznő, az Odaadó Program Háziasszonya. A Mozaikban a kulturális élet szereplői mellett a közszolgálati témák, életviteli tanácsok és a nagyközönség számára érdekes információval, pályával rendelkező meghívott vendégek szerepelnek. Műsorvezető: Gyürky Enikő és Szani Roland.

A Civilút Alapítvány Odaadó programjával a Milton Friedman Egyetem Milton Friedman Folyamatos Tanulási Központ Szenior Akadémia előadásain is megismerkedhet a szenior korosztály. Dr. Jászberényi József, az Odaadó támogató szakértője, az egyetem felnőttképzési igazgatója nemcsak a Kelta utcai épületben szervezi a Szenior Akadémia előadásait, hanem Kőbányán, Kispesten,  Bátonyterenyén, Pásztón és Dabason is.

Fodor Zsóka színésznő, az Odaadó Program Háziasszonya a Life TV Ébredj velünk című műsorában járt és mesélt a Civilút időseket segítő kezdeményezéséről. 

Fodor Zsóka, az Odaadó Program Háziasszonya és Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora volt a Hír TV Mozaik című műsor vendége, ahol a lassan egy éves születésnapját ünneplő Odaadó Programról beszélgettek.

Hiánypótló és egyben szemléletformáló internetes platformot hozott létre a Civilút Alapítvány egy évvel ezelőtt – kifejezetten a szenior korosztály számára. A www.odaado.hu oldalon az idősebb korosztálynak szóló cikkek, a Tudástárban hasznos olvasnivalók, videók vannak - jelent meg a programunkról az uzletesutazas.hu oldalon.

Dr. Jászberényi József gerontológiai kutató, az Odaadó Program Támogató Szakértője a Duna TV Almárium című műsorában beszélt a gerontechnológiáról. Vagyis arról, hogyan segíti a technológia az idősek, a szenior korosztály életét a mindennapokban. 

A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. az idősek világnapja alkalmából a Civilút Alapítvány Odaadó Programja megbízásából felmérést készített az 55 évnél idősebb népesség körében az egészség, biztonság, médiahasználat, koronavírus-járvány digitalizációban betöltött hatásáról, valamint az Odaadó Portálhoz kapcsolódó szolgáltatások igénybevételéről - számolt be róla az Origo.

Az időseknek szóló, ingyenes JóKor Magazinban ismét megjelent az Odaadó Portál. 

Csővár önkormányzata már év elején csatlakozott a Civilút Alapítvány Odaadó Programjához. Szeptember 4-én az alapítvány munkatársai személyesen is bemutatták a programot a községben élőknek és az érdeklődőknek.

Szeptember első hétvégéjén Tiszacsegén mutatkozott be a Civilút Alapítvány Odaadó Programja. Az alapítvány munkatársai a helyszínen részletesen ismertették a programot az érdeklődőknek.

Augusztus utolsó hétvégéjén a hűvös idő ellenére több ezren látogattak ki Csillebércre, a Szépkorúak Fesztiváljára. A Civilút Odaadó Programját Fodor Zsóka színművész, az Odaadó háziasszonya mutatta be a résztvevőknek.

Július 31-én a Fejér megyei Dégen is bemutatkozott a Civilút Alapítvány Odaadó programja. A jó hangulatú rendezvényen sokan voltak kíváncsiak arra, hogy mi is az az Odaadó Program, és hogyan tudja segíteni a községben élőket.

Számtalan színház, játék- és tévéfilmszerep után új szakmát próbált ki a közelmúltban Fodor Zsóka. Fiatalos lendülettel és a rá jellemző jókedvvel pózolt modellként, ráadásul mindez hasznos céllal történt.

A Civilút Alapítvány Odaadó Programjának értéke az odaadás és a gondoskodás.

Az Odaadó Program Fodor Zsóka színésznő, az Odaadó Háziasszonya ajánlásával.

Az Odaadó Portál szolgáltatásai Trokán Péter színművész, az Odaadó Nagykövete ajánlásával.

Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete és Gulyás Andrea, a Civilút kuratóriumának tagja ezúttal a Duna TV Család-barát című műsorában mutatta be az Odaadó Programot.

Három nehézség, egy megoldás. Mert a legkisebb segítség is számít. Becslések szerint az Európai Unióban 2040-re 10 millióval több állampolgár fog élni, mint most, azonban 21 millióval kevesebben lesznek a 15-64 év közöttiek, míg 30 millióval többen az ötven feletti lakosok.

Fodor Zsóka is csatlakozott az Odaadó Közösséghez, a népszerű színművésznő az Odaadó Háziasszonya. Mint mondta, boldogan állt a kezdeményezés mellé, amely az időseket, szép korúakat segíti. 

Trokán Péter, színművész válaszolt a Blikk kérdéseire.

A Karc FM Kortalan című rádióműsora részletesen bemutatta a Civilút Alapítvány Odaadó Programját. Az odaado.hu időseknek szóló weboldal, ahol megbízható hírek, ismeretterjesztő cikkek olvashatók, és a szeniorok olyan szakembereket is találhatnak, akik megbízhatónak és odaadónak vallják magukat.

Az Odaadó Portálról és az idősekkel való törődés fontosságáról beszélt a Tv2 Mokka című műsorában Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete és Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kuratóriumi tagja.

Az Odaadó Portálról is szó volt a Duna Televízió Almárium című időseknek szóló műsorában, Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kuratóriumi tagja beszélt a kezdeményezésről. A műsor aktuális tájékoztatást ad a nyugdíjasokat érintő témákban, hasznos információkkal, praktikus tanácsokkal segíti a mindennapjaikat.

Az Odaadó Portál kapcsán Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kuratóriumi tagja és Trokán Péter, az Odaadó Portál nagykövete, Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész meghívást kaptak a Heti TV A Hét Embere című műsorába. 

A színészt egy nagyköveti feladatra kérték fel, ő pedig azonnal igent mondott – Trokán Péter szerint fontos, hogy támogassuk a civil szervezeteket, akik munkájukkal sokat tudnak tenni a közösségekért. És hogy mit jelent számára az odaadás? Cikkünkből kiderül! – írja a Femcafé. 

Trokán Péter az Odaadó Nagykövete, aki munkájával, ismertségével segíti a Civilút Alapítvány kezdeményezését. A Jászai Mari-díjas színművésszel, érdemes művésszel arról beszélgettünk, az odaadás az élet minden területén jelen van, legyen szó családról, színházról, horgászatról vagy borászatról. Az odaadás viszi előre a világot.

Az időseknek szóló, ingyenes JóKor magazinban is megjelent az Odaadó Portál. Az Odaadó Portál kifejezetten a szenior korosztály számára készült, célja, hogy biztosítsa az idősek számára az önálló, aktív életvitelhez szükséges információkat. A megbízható hírek, ismeretterjesztő anyagok mellett a portálon megtalálhatók azon szolgáltatók, cégek, intézmények, civil szervezetek vagy önkéntesek, amelyek gondoskodónak és odaadónak vallják magukat az idősek irányába is.

A csalók csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek üzeneteket. A karantén-szabályok életbe lépése óta jelentősen megemelkedett az internetes vásárlások, valamint a csomagküldő szolgáltatók általi kézbesítések száma. A helyzet új lehetőséget teremtett a kiberbűnözőknek arra, hogy személyes adatokat szerezzenek meg, kompromittálják az elektronikus kommunikációt, és ezek felhasználásával további bűncselekményeket kövessenek el.

A csalók minden lehetőséget megragadnak és leginkább az idős emberekre fókuszálnak, akik egyedül élnek. Beszélgessünk rokonainkkal a veszélyekről! 

Január 28-tól minden közfinanszírozott szakellátásban részesülő páciens és hozzátartozója közvetlenül megoszthatja véleményét az ellátásról a jobbulast.info weboldalon. A vélemények alapján konkrét intézményekről, szakterületekről kapunk tájékoztatást.

Az otthonfelújítási támogatásról és az ahhoz kapcsolódó támogatott otthonfelújítási hitelről sokaknak az ugrik be elsőre, hogy ezek elsősorban a fiataloknak szólnak, ám valójában akár nyugdíjasként is kihasználható mindkét lehetőség, ha teljesül néhány fontos feltétel.

Az oltások tömeges beadásával lesz lehetőség arra, hogy enyhítsünk a korlátozásokon, jelenleg azonban a járvány harmadik hullámában vagyunk, ezért a járványügyi szakemberek véleményét figyelembe véve március 15-ig meghosszabbítjuk az érvényben lévő intézkedéseket.

A beavatkozások előtt kétszer is tesztelik az előjegyzett pácienseket.

Szabados Ágnes úgy döntött, hogy könyvgyűjtést szervez: február 1. és 13. között lehet bevinni a már megunt, de még jó állapotú könyveket a Lipthay 12. szám alatt található Libertine Könyvesboltba.

A tavaszi szemeszter 12 előadásában olyan témákkal találkozhatnak az érdeklődők, mint az otthonápolás kérdése, az időskori táplálkozás fontossága, a fogpótlás, a fejfájás, a cukorbetegség vagy a szívritmus zavarok.

A nyugdíjasok otthonteremtését is támogatja az állam: 2021-től számukra is elérhető a csok és a csok-hitel. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter ezt még 2020 végén jelentette be.

A Budapesten élők nagy fegyelemmel tartják be a november óta életben levő kijárási tilalom rendelkezéseit, ezért 20 óra után jellemzően csak a dolgozni indulók vagy a munkából hazaérkezők utaznak közösségi közlekedéssel. 

2021-től kezdődően négy részletben visszaépítésre kerül a tizenharmadik havi nyugdíj. A tizenharmadik havi nyugdíj összege 2021-ben az arra jogosító nyugellátások januári összegének a 25 százaléka, 2022-ben az 50 százaléka, 2023-ban pedig a 75 százaléka lesz. 2024-től a nyugdíjasok a tizenharmadik havi nyugdíj teljes összegét évente kézhez kapják.

A magyarorszag.hu új, egységes felületet kínál a kormányablakokba, okmányirodákba történő időpontfoglaláshoz. A bejelentkezett felhasználó akár a nagyszülők részére is foglalhat időpontot.

2020. szeptembertől tovább bővült azon szolgálati idők köre, amelyek gyermekneveléshez kötődnek.

2020. július 1-jétől már nemcsak a munkaviszonyban álló, hanem foglalkoztatási formától függetlenül minden munkát végző saját jogú nyugdíjas mentesül a biztosítási és járulékfizetési kötelezettség alól. A kedvezmények következtében a nyugdíjas munkavállalók foglalkoztatása várhatóan növekedni fog, így előtérbe fognak kerülni a nyugdíjasokra vonatkozó munkajogi szabályok.

2021-ben elkezdik visszaépíteni a 13. havi nyugdíjakat itthon. Idén plusz egy heti nyugdíj jár az érintetteknek. De mikor is jön pontosan ez a plusz egy heti juttatás? Mutatjuk a konkrét dátumot.

Tájékoztatjuk, hogy a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások kifizetése havonta, a tárgyhónapra történik és 2021. évben az alábbi időpontokban kerülnek jóváírásra a bankszámlákon.

Az operatív törzs úgy döntött, február elsejéig meghosszabbítják az eddig fennálló intézkedéseket. A középiskolákban is marad a digitális oktatás február elsejéig – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott exkluzív interjúban.

Az Opera ünnepi meglepetésként az OperaLive-közvetítéssorozat különkiadásában december 24-én egy napra elérhetővé teszi A diótörő előadás felvételét az Operaház Facebook-oldalán és az Origo felületén.

A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Orbán Viktor: Január 11-ig érvényben maradnak a jelenlegi intézkedések

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Országos Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozata és a MESZK Országos Aneszteziológiai-Intenzív Ápolási Szakmai Tagozata segítő szándékkal, közösen elkészített egy javaslati listát kórházi csomag összeállításához arra az esetre, ha Önnek, vagy hozzátartozójának kórházi kezelésre lenne szüksége.

Idősebb szeretteink jobban ki vannak téve a koronavírus-fertőzés kockázatának. Ezért most hozzájuk fordulunk néhány fontos tanáccsal. Ezekkel jelentősen csökkenthető a fertőzés veszélye.

70 évvel ezelőtt, április 7-én ünnepeltük először az egészségügyi világnapot. A kerek évforduló alkalmából az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új és kifejezetten az idősebb korosztálynak szóló táplálkozási ajánlásából közöl részleteket, áprilistól.

Információk COVID-19 tünetek esetén: mikor mit tehetünk?

Csütörtöktől az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek, ezért az idősek számára javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek – közölte a Magyar Posta szerdán az MTI-vel.

Kedd 0 órától hétköznapokon (hétfőtől péntekig) 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén (szombaton és vasárnap) a 08.00 óra és 10.00 óra közötti időszakban vásárlási idősávot kapnak az idősek.

Ismerje meg Ön is az éjféltől érvényes szabályok legfontosabb részleteit. A kormány értékelte Magyarország járványügyi helyzetét és az eddig meghozott intézkedéseket, ennek alapján megállapította, hogy az eddig meghozott intézkedések fenntartása mellett újabb védelmi intézkedések bevezetése vált szükségessé, melyek célja, hogy csökkentsük a koronavírus megbetegedések számát és a kórházakra nehezedő terhet.

2020. július 1-jétől már nem csak a munkaviszonyban álló, hanem foglalkoztatási formától
függetlenül minden munkát végző saját jogú nyugdíjas (például a megbízási jogviszonyban
álló is), mentesül a biztosítási- és járulékfizetési kötelezettség alól.