Belépés Regisztráció

Együttműködés a KÖZÉSZ-szel


Együttműködés a KÖZÉSZ-szel

A Civilút Alapítvány Odaadó Programja és a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekvédelmi Szövetsége (KÖSZÉSZ) együttműködési megállapodást írt alá.

Dolgos Attila, a KÖZÉSZ alelnöke és Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke írta alá a két szervezet együttműködéséről szóló megállapodást 2022. március 18-án, Budapesten. 

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) hét, többségében országosan aktív nyugdíjas szövetkezet együttműködésével jött létre. Célja, hogy hasznos információkkal, edukációs programokkal nyújtson segítséget a nyugdíjas szövetkezetekről, azok tevékenységéről.

A közérdekű nyugdíjas szövetkezet az időskorúak olyan társas vállalkozása, amelynek célja elősegíteni a még aktív időskorúak munkaerőpiacra való visszatérését, továbbá lehetőséget nyújtani a tudás, a szakmai ismeret, az élettapasztalat átadására a generációk között, és erősíteni a helyi közösségeket, a szociális integrációt.

A Civilút Alapítvány Odaadó Programjának célja pedig az aktív és független időskor lehetőségének elősegítése; gondoskodó, az idősek felé törődéssel forduló Odaadó Közösség kialakítása.

Az együttműködési megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy közös programokkal segítsék a jövőben a szenior korosztályt.

2022-03-25