Belépés Regisztráció

Online programokkal is segíthetjük az időseket


Online programokkal is segíthetjük az időseket

Az Idősgondozás Magyarországon és az Európai Unióban című konferencia tapasztalatairól kérdezte az M1 Ma reggel című műsora Gulyás Andreát, a Civilút Alapítvány kurátorát.  

A Civilút Alapítvány Idősgondozás Magyarországon és az Európai Unióban címmel rendezett konferenciát, ahol a kormányzati szakemberek, civil szervezetek és a tudományos élet képviselői olyan programokat mutattak be, amelyek a digitális technológia alkalmazásával segítik az időseket és az „aging in place” EU-s irányelvének megvalósulását.

A kormányzat által indított Digitalizáció az Aktív Idősekért Program keretében országszerte térítésmentes informatikai kompetenciafejlesztéssel segítették a 65 évnél idősebbeket. Az Országos Idősügyi Infokommunikációs Program – amely kormányzati támogatással valósul meg - elsősorban azokat a 80 év feletti időseket segíti, akik hátrányos helyzetű településeken magányosan élnek és nem, vagy csak segítséggel képesek elhagyni otthonukat.

A Civilút Alapítvány által indított Odaadó Program pedig az aktív és független időskor megéléséhez nyújt segítséget. A www.odaado.hu weboldalon az idősek megtalálhatják a lakóhelyük közelében azokat a szolgáltatókat, vállalkozókat, akik törődéssel, odaadással fordulnak az idősek felé. A Tudástárban hasznos ismeretterjesztő cikkek, a Civilút Szenior Akadémia ingyenes videóelőadásai várják a szeniorokat az Odaadó Program weboldalán.      

Nézze meg az M1 Ma reggel videót itt: https://hirado.hu/belfold/video/2022/05/20/az-idosgondozas-fejlesztesere-kereste-a-valaszt-a-civilut-alapitvany-altal-szervezett-konferencia

 

2022-05-23