Belépés Regisztráció

Visszaállítják az egynapos ellátást az egészségügyben


Visszaállítják az egynapos ellátást az egészségügyben

Visszaállítják az egynapos ellátást az egészségügyben 

A beavatkozások előtt kétszer is tesztelik az előjegyzett pácienseket. 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere engedélyezte az úgynevezett egynapos ellátások visszavezetését az egészségügyi ellátórendszerben, tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi helyzetre - jelentette be Müller Cecília az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. 

Az országos tisztifőorvos elmondása szerint a szájsebészeti és a fül-orrgégészeti beavatkozásokat kivéve minden más egynapos ellátást igénybe lehet venni mostantól a megfelelő higiénés feltételek betartásával. A beavatkozásokhoz előjegyzés szükséges. 

Aki az ellátást igénybe kívánja venni, azt 72 órával a tervezett beavatkozás előtt PCR-teszttel tesztelik, a beavatkozás napján pedig egy antigén alapú gyorstesztet is csinálnak.  Értelemszerűen csak negatív eredmény esetén lehet elvégezni a beavatkozást.

Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy ugyan már kevesebb koronavírusos beteg van kórházban, de az egészségügyi dolgozóknak most az oltópontokon is helyt kell állniuk, ezért csak annyi egynapos ellátást tudnak előjegyezni az intézmények, ahányra kapacitásuk van. 

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu, Fotó: hazipatika.com

2021-02-11