Belépés Regisztráció

Orbán Viktor: Január 11-ig érvényben maradnak a jelenlegi intézkedések


Orbán Viktor: Január 11-ig érvényben maradnak a jelenlegi intézkedések

Az Operatív Törzs ülésén az a döntés született, hogy a kijárási tilalom január 11-ig érvényben marad - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a hétfőn kora délután közzétett videóban, amit a közösségi oldalára töltött fel.

Egy hónap telt el a kijárási tilalom óta, a koronavírussal továbbra is harcban állunk, nemcsak mi, hanem egész Európa – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött beszédében. Két hete tömeges tesztelést indítottunk, a múlt héten már a legtöbbet tesztelő országok közé tartozott Magyarország – mondta.

December 11-én járnának le a szigorú járványügyi intézkedések, viszont a szakemberek szerint, akikkel Orbán Viktor egyeztetett, fenn kell tartani az intézkedéseket.

Karácsony jövőre is lesz, az a fontos, hogy mi is legyünk – mondta Orbán Viktor.

Az Operatív Törzs döntése értelmében január 11-ig érvényben maradnak a kijárási korlátozások, vagyis este 8 és reggel 5 között kijárási tilalom marad.

December 21-én dől el, hogy szenteste tehetünk-e kivételt – mondta a kormányfő, de december 31. viszont nem lesz kivétel, szilveszteri bulikat, utcabálokat nem lehet tartani.

A megoldás csak a vakcina, holnaptól lehet jelentkezni oltatáshoz.

„Azon dolgozunk, hogy Magyarországon az elsők közt juthassunk vakcihához, mindenkivel tárgyalunk. Se politikát, se egymással versengő nagy, nemzetközi cégek érdekeit nem vesszük figyelembe” - mondta Orbán Viktor. Végül arra kérte az embereket, hogy közös erővel fékezzük meg a vírust és vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít.

Forrás: origo.hu, Fotó: infostart.hu

2020-12-07