Belépés Regisztráció

Rólunk írták: Trokán Péter: „A járványhelyzetben nagyon hiányzik, hogy nem tudok adni”


Rólunk írták: Trokán Péter: „A járványhelyzetben nagyon hiányzik, hogy nem tudok adni”

A színészt egy nagyköveti feladatra kérték fel, ő pedig azonnal igent mondott – Trokán Péter szerint fontos, hogy támogassuk a civil szervezeteket, akik munkájukkal sokat tudnak tenni a közösségekért. És hogy mit jelent számára az odaadás? Cikkünkből kiderül! – írja a Femcafé

Nemes feladat 

A Jászai Mari-díjas magyar színművész és érdemes művész őszintén beszélt arról, mit jelent számára az odaadás, hiszen ő lett a Civilút Alapítvány Odaadó program nagykövete, amivel az időseket segítő civil kezdeményezés mellé állt. A színész a program segítségével szeretné felhívni a figyelmet az idősebbekkel szembeni felelősségvállalás fontosságára, valamint a gondoskodó törődés értékére is. Az odaado.hu oldal által készített interjúban pedig azt is kifejtette, mit tart nagykövetként a feladatának, és hogy szerinte mi igényel a legnagyobb odaadást az életében. 

A program 

Az alapítvány programja az online térben segíti az időseket: weboldalukon megbízható hírekkel, ismeretterjesztő Tudástár rovattal és online szolgáltatói „piactérrel” várják a szenior korosztályt. Az innovatív és szemléletformáló internetes oldal összeköti az időseket és a magukat megbízhatónak, odaadónak valló vállalkozásokat, szolgáltatásokat, intézményeket. Trokán Péter is a kezdeményezés mellé állt, szerinte ugyanis a gondoskodás az életünk alapvető része, egy ösztönző erő: „Az odaadás egész életemben elkísért. Ezt láttam a szüleimen, akik mindent megtettek, hogy nekünk, gyerekeknek meglegyen mindenünk. Formálták világunkat, hozzáadtak emberségünkhöz. Felnőttként próbáltam visszaadni nekik a törődést, az odafigyelést, miközben apaként már a gyermekeimnek is ezt a példát vittem tovább” – árulta el a színész a program keretein belül készített interjúban és hozzátette, a járványhelyzetben nagyon hiányzik, hogy nem tud adni. Számára ugyanis a hivatása is az odaadásról szól, hiszen egy színművész szerinte odaadja magát a szerepének és a közönségnek. 

Forrás: femcafe.hu

2021-04-22