Belépés Regisztráció

Önkéntesként Szeretet-Klubot alapított Giller Lászlóné


Önkéntesként Szeretet-Klubot alapított Giller Lászlóné

Odaadó díj Közösségi kategória 2022

A Fiatal Családosok Klubja ajánlására, a zsűri döntése értelmében Közösségi kategóriában Odaadó díjat vehetett át 2022-ben dr. Giller Lászlóné, a FICSAK önkéntese. A díjazottat Dubecz Renáta, hogy a FICSAK munkatársa köszöntötte.

Dr. Giller Lászlóné kiemelkedő munkássága és szakmai tudását kamatoztató önkéntes tevékenysége elismeréseként vehette át, tekintettel arra, hogy hosszú évek óta szabadidejében fáradhatatlanul segíti Újbudán a közösségi élet felvirágzását.

Angol-magyar szakos tanárként végzett a Debreceni Tudományegyetemen 1965-ben. Pályakezdőként a Kecskeméti Gimnáziumban tanított, majd hosszú évtizeden keresztül Heves Városának Gimnáziumában oktatta a diákokat. 1968-ban kötött házasságot Dr. Giller László, orvossal, majd 1969-ben megszületett Myriam nevű, 1975-ben pedig Vivien nevű lánya. 12 unokája bearanyozza a napjait, akiket a mai napig tanít és féltő, gondoskodó szeretettel vesz körül.

Közéleti tevékenysége is kiemelkedő, Heves Városának is aktív szereplője, közösség építője volt és ez a munka folytatódott a család Budapestre költözésekor is.

Újbudán létrehozta a Szeretet-Klubot, amelynek keretein belül változatos és érdekes programokat valósított meg. Részt vett több száz jótékonysági programban és önkéntes akcióban. A tanítás az életének része maradt nyugdíjba vonulása után is, a mai napig tart magánórákat és készít fel felvételiző diákokat.

Elhivatottsága, szakmai hozzáértése, embersége, aktív társadalmi és kultúrateremtő munkássága példaértékű. Ezt a másokért végzett odaadó munkát szeretnénk e díjjal elismerni és megköszönni – mondta Dubecz Renáta.

2022-10-11