Belépés Regisztráció

Rólunk írták a Bors online-on: Díjazták az odaadást


Rólunk írták a Bors online-on: Díjazták az odaadást

A Civilút Alapítvány ismét díjazta azokat, akik odaadással és elkötelezettséggel végzik a munkájukat a fogyatékossággal, nehezítettséggel élőkért, az idősekért és a családokért - írta meg a Bors online.

Az Odaadó díjat hárman Életmű kategóriában, öten pedig Közösségi kategóriában vehették át. A szakmai zsűri egy posztumusz Különdíj odaítéléséről is döntött. A díj maga egy üvegből készült világítótornyot formáz, amely azt szimbolizálja, hogy az Odaadó díjban részesülők fényt és utat mutatnak mindannyiunknak.

Az ünnepélyes díjátadón Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, miniszterelnöki főtanácsadó levélben köszöntötte a kitüntetetteket. 

A díjazottak méltán rászolgáltak az elismerésre, sokszor erőn felül dolgoztak a fogyatékossággal, nehezítettséggel élőkért, családokért, idősekért – fogalmazott.

A Civilút Alapítvány ünnepi gáláján fellépett mások mellett Szandi és a fogyatékossággal élő szólisták alkotta NemAdomFel együttes. Sőt, Szandi a zárószámot a NemAdomFel együttes tagjaival közösen énekelte el a közönségnek - teljes szívvel, odaadással.

Az Odaadó díj díjazottjai 2022-ben: 

Életmű kategóriában Antal Andor, a parasportolók felkészítésében közreműködő szakedző, Bajzát Krisztián, a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke és Povázsayné Kovács Marianna, a Károlyi István Gyermekközpont – Különleges Gyermekotthona otthonvezetője. 

Közösségi kategóriában Bonecz Ervin, a színházi jeltolmácsolás hazai meghonosítója, a 90 decibel Projekt megalapítója; Császár Antalné, a Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Mórahalmi Idősek Otthona élelmezésvezetője; dr. Giller Lászlóné, a Fiatal Családosok Klubja önkéntese; Nagy Zoltán, a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. idősügyi koordinátora és Vajtó-Tilhof Ingrid, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége alelnöke, a Magyar Transzplantáltak Kulturális és Sportegyesületének elnöke. A zsűri posztumusz Különdíjjal ismerte el Mészáros Gabriellának, a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete önkéntes révészének tevékenységét. 

Forrás: Bors online

Fotók: Peter Agocs

2022-09-26