Belépés Regisztráció

Nagy Zoltán a digitális térben nyújt támogatást az idősebbeknek


Nagy Zoltán a digitális térben nyújt támogatást az idősebbeknek

Odaadó díj Közösségi kategória 2022

Nagy Zoltán idősügyi koordinátor Belváros Önkormányzatának 100%-os tulajdonában levő Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. ajánlására, a zsűri döntése értelmében Közösségi kategóriában vehette át az Odaadó díjat 2022-ben. A díjazottat Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla, Belváros-Lipótváros alpolgármestere, az Országos Idősügyi Infokommunikációs Program szakmai irányítója méltatta.

Nagy Zoltán 2015 szeptemberében csatlakozott, akkor még közfoglalkoztatott munkatársként, a Segítő Kezek Kft. által koordinált Időslátogató- és Idősügyi Infokommunikációs Modellprogramunkhoz.

A Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft-t Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata 2013-ban hozta létre az önként vállalt idősügyi szociális szolgáltatási rendszer innovatív fejlesztése céljából. Ezen új szolgáltatások az idősek életminőségének javítását hivatottak elősegíteni, amelyek néhány évvel később, a 21. századi technológia vívmányait is beépítve, többezer időst segítő országos szintű programmá fejlődtek.

Nagy Zoltán elhivatottsága, az idősek segítése iránti elköteleződése rövid idő alatt megmutatkozott. A kezdetektől fogva koordinálta a közfoglalkoztatott és főállású időslátogatók munkáját, az idősekkel való közvetlen kapcsolattartás mellett. Pedagógia alapszakos bölcsész és gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó szakirányokon szerzett tudását egyedülálló módon ültette át azt az innovatív, időseket segítő programba. Az infokommunikációs eszközök használatának 80 év feletti idősek körében való népszerűsítésében, a pedagógiai módszertan kidolgozásában és szociális területtel való összhangjának megteremtésében érdemei pótolhatatlanok!

Kiváló szakmai tudása mellett végtelen odafigyeléssel és empátiával látja el mindennapi feladatait. Pontos, precíz és megbízható. Nem fél a kihívásoktól.

Adjon a Jóisten Zolinak a továbbiakban is sok erőt, kitartást, jó egészséget, derűt, hogy áldásos munkáját még hosszú ideig ilyen töretlen lelkesedéssel és odaadással tudja végezni – hangsúlyozta Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla, Belváros-Lipótváros alpolgármestere, az Országos Idősügyi Infokommunikációs Program szakmai irányítója.

2022-10-11