Belépés Regisztráció

Elismerés és köszönet az obsitosoknak


Elismerés és köszönet az obsitosoknak

Elismerés és köszönet az obsitosoknak

A Civilút Alapítvány - az együttműködés és a társadalmi felelősségvállalás jegyében - fontosnak tartja megköszönni a magyar honvédelem tagjainak, a nyugállományban lévő hivatásos katonáknak és a tartalékosoknak a szolgálatot, amellyel hozzájárulnak Magyarország biztonságához. Nemcsak egymásra tekinthetnek bajtársként, a társadalom is elismeri helytállásukat.

A háborús események kapcsán egyre nagyobb figyelmet kap a magyar honvédelem, hiszen hazánk biztonságának ez az egyik záloga. A Civilút Alapítvány most induló új programjában a már nyugállományú katonák, nyugdíjas honvédségi dolgozók odaadó, önfeláldozó, magas színvonalon végzett szolgálatáért szeretne köszönetet mondani.

- A jelenünk biztonsága a múltunk eredményeiből fakad - hangsúlyozta Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora azon a bajtársi rendezvényen, amelyen a Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar vezetése adott tájékoztatást a haderőreformról. Hangsúlyozta, ahogyan a bajtársi szervezetek, úgy az Alapítvány Odaadó Programja is a felelősségvállalást, az egymásra való odafigyelést és a nemzedékek közötti szolidaritást helyezi a középpontba. - Az előttünk járó generációk odaadással gondoskodtak rólunk, formálták világunkat, megteremtették a biztonságunkat. A fiatalabb generációk felelőssége, hogy visszaadják és továbbadják mindezt. Tisztelettel, törődéssel és odaadással - emelte ki a kurátor. Éppen ezért a Civilút Alapítvány az Odaadó Programban számít a nyugállományú katonákra, ahogyan a nyugállományú katonák is számíthatnak az Odaadóra.

A rendezvény mintegy 450 fős bajtársi közösségének az Alapítvány átadta Magyarország kormányának támogatásával készült ajándékokat is. „A hazáért mindhalálig” logóval ellátott hátizsákba a logózott nyakkendő és a Zrínyi Nyomda által felajánlott kiadványok – naptár, a Honvédelem és a Haditechnika című újságok 1-1 példánya – mellé az Odaadó Program tájékoztató szórólapja, nyakpánt és bevásárlókocsi érme is bekerült. Az Alapítvány ásványvizet és pogácsát is kínált a résztvevőknek.

Az első ajándékcsomagokat Gulyás Andrea adta át Hazuga Károly nyugállományú altábornagynak, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökének, Dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornoknak, a Magyar Honvédség Budapesti Nyugállományúak Klubja elnökének és Széles Ernő nyugállományú dandártábornoknak, a Magyar Tartalékosok Szövetsége elnökének.

Az Alapítvány a jövőben hasonló bajtársi rendezvényeken köszönti majd a nyugállományú katonákat, a honvédségi nyugdíjasokat és a tartalékosokat.

A távlati célok között szerepel, hogy az együttműködő bajtársi szervezetek közreműködésével a szélesebb nyilvánossággal is megismertessék a katonai életpályáját, a nyugállományú katonák hazáért végeztt szolgálatát.

Szerző: Blázsovics Lívia

2023-03-01