Belépés Regisztráció

Magda, a Szabó - Nagy sikerű előadás Karcagon


Magda, a Szabó - Nagy sikerű előadás Karcagon

A Civilút Alapítvány Odaadó Programja szervezésében láttuk vendégül Karcag, Tiszacsege, Ujszász,Tiszafüred és Szászberek szépkorúit Advent első vasárnapján, a Magda, a Szabó című nagysikerű előadáson.

A karcagi Déryné Kulturális Központ adott otthont az Odaadó Program keretében megvalósult előadásnak, melyet Mészáros Tibor rendezett, produkciós vezetője pedig Porkoláb Gyöngyi volt. Előadta: Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett.

Az előadásról:

Az írónő, akit nem kell bemutatni... minden magyar Magdája; akit oly ismerősnek vélünk világhírű regényei által, melyekbe nem egyszer életének fontos epizódjait is megírta.

De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket "üldözte"? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, amikor elvette az esélyt? Vagy mégis inkább ők akarták így? Lehetett-e teljes az életük, vagy épp így lett teljes, "csak" együtt, mindörökké?

Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak, legyen szó párkapcsolatról, a karrierről, gyermekvállalásról. S míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás. És új ismerőssé válik Szabó Magda, az Ember.

2022-11-28