Belépés Regisztráció

Kiemelkedő résztvevővel zárult a 2024. évi tavaszi Civilút Szenior Akadémia sorozata


Kiemelkedő résztvevővel zárult a 2024. évi tavaszi Civilút Szenior Akadémia sorozata

Nyárra ugyan bezárja kapuit, de ősztől szeretettel várja újra kedves vendégeit a Civilút Alapítvány Szenior Akadémiája az ország több pontján. Büszke lehet magára közösségünk, mely 2021. óta működik és szép számmal bővül. A legutóbbi idényben ezer fő fölé szaladt a résztvevők száma!

A Civilút Szenior Akadémia célja, hogy közérthető és informatív formában mutassa be az gerontológia, azaz az idősekkel foglalkozó tudomány egy-egy területét, és ezzel segítséget nyújtson a szenioroknak, illetve a velük foglalkozó intézményeknek, civil szervezeteknek, vagy akár családtagoknak. A Civilút Szenior Akadémia videós előadásait Dr. Jászberényi József főiskolai tanár, gerontológiai kutató, a Civilút Alapítvány Odaadó Programjának támogató szakértője indította el. Kollégáival, a terület más szakértőivel kiegészülve már személyesen is látogathatók az előadások, mely minden alkalommal új, izgalmas témákat tartogat az idős korosztály számára.

2024 tavaszán 46 alkalommal nyitotta meg kapuit a Civilút Szenior Akadémia, 11 helyszínen, köztük Törökbálinton, Csepelen, Solton, Dabason, Esztergomban, Pátyon, Újpalotán, Zuglóban és Acsán. Több mint ezer fő látogatót számoltunk március és június között. A legtöbb alkalommal dr. Jászberényi József tartott előadást, de sok más szakértő is felszólalt, egyik alkalommal az alapítvány kuratóriumi elnöke, Vári Attila is, aki Dabason mesélt életútjáról az idős korosztálynak.

Szeptemberben találkozunk, addig is böngésszék a Civilút YouTube csatornáján elérhető Szenior akadémia részeket!

 

2024-06-25