Belépés Regisztráció

Az Odaadó Háziasszonya


Fodor Zsóka: Az Odaadó egy csodálatos kezdeményezés

Fodor Zsóka is csatlakozott az Odaadó Közösséghez, a népszerű színművésznő az Odaadó Háziasszonya. Mint mondta, boldogan állt a kezdeményezés mellé, amely az időseket, szép korúakat segíti. 

- Miért tetszett meg Önnek a Civilút Alapítvány Odaadó Programja? 

- Mert csodálatos kezdeményezés. Jól tudjuk, hogy a legtöbb problémát az okozza az időseknek, ha valami elromlik a lakásban vagy esetleg valamilyen gondozásra van szükségük. Ilyenkor sok idős ember nem tudja, hova fordulhat. Az odaado.hu oldal ebben nyújt segítséget. Ezen az internetes oldalon összegyűjtik azokat a szakembereket, vállalkozókat, cégeket, intézményeket és civil szervezeteket, akik törődéssel fordulnak az idősek felé, megbízhatónak és odaadónak vallják magukat. Így az Odaadó segíti az időseket a tájékozódásban, és segíti a szakembereket is, hiszen bemutathatják a szolgáltatásaikat. 

- Az Odaadó Háziasszonyaként mit tart a legfontosabbnak ebben a programban?

- Azt, hogy akár az idős, tapasztalt szakemberek is jelentkezhetnek, regisztrálhatnak a weboldalra és felajánlhatják szakértelmüket akár önkéntesként, akár díjazásért. Biztos vagyok benne, hogy sok idősebb szakember vállalna ilyen tevékenységet. Az is nagyon jó dolog, hogy az odaado.hu oldalon időseknek szóló hiteles hírek is vannak. Van egy Tudástár rovat is az oldalon, tele hasznos és megbízható cikkekel.     

- Miért nyerte meg az Ön bizalmát a Civilút Alapítvány Odaadó Programja?  

- Mert sok apró részletre odafigyelnek. Például a regisztrációhoz a szakemberek feltölthetik a végzettségüket igazoló dokumentumokat és nyilatkozniuk kell a megbízhatóságukról. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy az Odaadó oldalon az idősek értékelhetik a szakembereket, az elvégzett munkát. Akik törődéssel, odaadással fordulnak az idősek felé, azok biztosan sok jó értékelést kapnak majd, és így még többen keresik majd őket.  

- Háziasszonyként mi lesz a feladata az Odaadó Programban?  

- Szeretném, ha minél többen csatlakoznának az Odaadóhoz. Fontosnak tartanám például, hogy az önkormányzatok is ismertessék meg az idősekkel és a szakemberekkel az Odaadó Programot, hiszen ez egy civil szervezet által indított kezdeményezés. Így a regisztráció, a weboldal használata mindenkinek ingyenes. Természetesen az elvégzett munkáért munkadíjat kell fizetni, de már az is nagy segítség, hogy összegyűjtik a szakembereket és egy helyen, kényelmesen lehet megkeresni a legmegfelelőbb szakembert. Én magam is az Odaadóhoz fordulok majd, ha szükségem lesz szakemberekre.

Szerző: Blázsovics Lívia