Belépés Regisztráció

Császár Antalné szívén viseli az idősek sorsát


Császár Antalné szívén viseli az idősek sorsát

Odaadó díj Közösségi kategória 2022

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kötelékébe tartozó Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon ajánlására, a zsűri döntése értelmében Közösségi kategóriában Odaadó díjat vehetett át 2022-ben Császár Antalné élelmezésvezető. A díjazottat Kerepeczki Magdolna intézményvezető méltatta.

Császár Antalné a kilencvenes évektől a szociális szférában dolgozott, jelenleg már nyugdíjas. Munkaköreiből és személyiségéből adódóan mindig kulcsfontosságú szerepelője volt a Mórahalmi Idősek Otthonának. Az intézményben tevékenykedett raktárosként, osztályvezető ápolóként, majd pedig élelmezésvezetőként, amit 20 évig végzett elhivatottsággal.

Határozottsága, kreativitása, pozitív személyisége segítette a rábízott idősek és az intézmény mindennapjait. Nagy munkabírása, folyamatos szakmai fejlődése és segítőkész attitűdje miatt hamar kivívta az itt lakó idősek, és hozzátartozók, valamint a munkatársak tiszteletét. Saját életével mutatott példát, miközben mélyen megértette az otthon lakóit. Bátran fordulhatott hozzá bárki, szakértelmével hétköznapi tudásával, és otthonról hozott értékeivel segítette a problémák megoldását.

Császár Antalné, Marika élelmezésvezetőként nagyon fontosnak tartotta lakóink jó tápláltsági állapotának megőrzését, amellyel támogatta a betegségekkel szembeni védekezést és a jó közérzetet, a jó hangulatot, a szellemi frissességet. Az étlapok összeállításánál törekedett a lakói igények, kívánságok kielégítésére.

Az intézményen kívüli közétkeztetésben részt vevő lakossági diétás menü biztosításáért is felelt, amelyet a folyamatos pozitív visszajelzések kísértek. Példaértékű kapcsolatot tartott a segítőkész, adományokat felajánló helyi termelőkkel és vállalkozókkal, emellett a konyha kapacitásával segítette a városi és a megyei intézmények rendezvényeit is.

Nem volt olyan rendezvény, vagy esemény, amelyre ne a háziasszony izgalmával készült volna. Rugalmasságával és állhatatosságával minden területen példaértékű munkát végzett. Mindennapi munkája nem kötelezettséget jelentett számára, hanem életfeladatot. Még a szabadnapjain sem hagyta ott soha teljesen a munkáját, állandó elhivatottsággal, odaadással kezelte az élelmezést, ezáltal az idős emberek folyamatos, minél jobb színvonalú ellátását. Az intézmény, a város és az otthon idős lakói is sokat köszönhetünk neki.

2022-10-11