Belépés Regisztráció

Az Odaadó Támogató Szakértője


Dr. Jászberényi József (1972-)

 
Budapesten született, tanulmányait debreceni egyetemeken végezte. Irodalom- és kultúrtörténész, gerontológiai kutató. Az idősek problémáival először a 90-es évek végétől találkozott, amikor hosszabb-rövidebb ideig tanult, dolgozott, kutatott nyugati országokban. A gerontológia területei közül az idősek oktatása vonzotta elsősorban, így 2009-ben létrehozta a Zsigmond Király Főiskolán a Gerontoedukációs Kutatóközpontot, majd 2011-től elindította a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája című szenior tanulási programot, amely a COVID előtt 64 helyszínen 5500 ötven év feletti diákot oktatott. 
 
Jelenleg a Milton Friedman Egyetem felnőttképzési igazgatója, főiskolai tanár.
 
Szentendrén él, 4 gyermek édesapja.
 
 

Csordás-Novák Mária (1991-)

 
A mozgás mindenkié – vallja Csordás-Novák Mária geronto-andragógus, komplex mozgásfejlesztő tréner és szenior tréner, aki arra törekszik, hogy a szenior korúakhoz is eljuttassa a mozgásban és a zenében rejlő lehetőségeket. A gerontológiával kapcsolatos tanulmányait a Zsigmond Király Egyetemen (jelenleg Milton Friedman Egyetem) végezte, ahol azóta is tart kurzusokat a Szenior Akadémián. Elsősorban az idősoktatás és a mozgás kapcsolatával foglalkozik elméletben és gyakorlatban egyaránt, a témában két könyve jelent meg.
 
Az idősebb korosztály számára is többféle mozgásprogramot tart, valamint az általa kifejlesztett Szenior Egyensúly Tréning Program átadásán is dolgozik, ezzel is hozzájárulva az idős emberek egészségi – testi, lelki, szellemi, szociális – állapotának javításához.