Belépés Regisztráció

Szókereső betűkből játékok


Szókereső betűkből játékok

Szókereső betűkből igencsak jó szórakozás lehet. A szókereső betűkből áll, ezeket a betűket nem lehet áthelyezni. A karakterekre rá kell nézni, és a karakterek által kiadott szavakat kell megtalálni. A szókereső betűkből áll tehát, aminek a lényege, hogy a betűk által kiadott szavakat a játékosok felfedezzék. Aki több szót képes megtalálni, az nyeri meg a játékot. A játéknak van egy játékos, és több játékos által játszható változata is. 

A szókirakós és a szókereső betűkből 

A szókereső betűkből állítja elő a szavakat. A szókirakós szintén betűkből állítja elő a szavakat. A kettő között a markáns különbség az, hogy a szókirakós esetén a betűket tetszőlegesen elő lehet szedni, és abból szavakat formálni. A szókereső viszont máshogy működik. A szókereső betűkből áll, de a betűket nem lehet áthelyezni. A betűk véletlenszerűen vannak egy táblára rendezve. A betűket nem lehet áthelyezni. A kiadott szavakat úgy kell megtalálni, hogy a karaktereket nem lehet áthelyezni. 

Szókereső betűkből újságokban 

A szókereső elsősorban újságokban és hírlapokban volt megtalálható. A népszerűsége mára már csökkent. A helyüket átvették a keresztrejtvények. A szókereső főleg különleges alkalmakor bukkan fel. Például gyakran találkozni ünnepnapok esetén szókeresővel, ilyen például az adventi szókereső. A különféle újságokban gyakran találni egy-egy szókereső játékot, de azok általában egy-egy téma köré összpontosítanak. 

Szókereső online 

Szókirakós és online szókereső betűkből, akasztófa, és más hasonló játékok egész garmadája lelhető fel az interneten. A következő weboldalon ezen játékok mindegyikére található egy-egy példa. A különféle betűjátékok segítik a figyelem fenntartását, a koncentrációt. Ha a szókereső után szókirakóst, vagy másfajta játékokat játszik az ember, azzal elkerülhető, hogy az élmény monotonná váljon. A változatos betűjátékok a gyerekek és felnőttek számára is jó szórakozást nyújtanak. 

Szókereső angol nyelven 

Ha az emberek angol vagy más nyelveken tanulnak, hasznos lehet a szókirakó betűkből. Az ember nyelvtudását fejlesztheti az, ha idegen nyelveken próbál szavakat kirakni. A Mindgames weboldalán számos angol nyelvű betűjátékot lehet megtalálni. Hasonló oldalak elérhetőek német, vagy más nyelven is. A szókereső betűkből, vagy más szókirakós játékok segítenek előhozni az idegen szavakat a tudat alattiból. Ez által az idegen szavak jobban rögzülnek, a helyesírásukat az ember önkéntelenül is gyakorolni tudja. A jelentésüket és a ragozásukat könnyebben meg lehet jegyezni.

Forrás: okosnagyi.hu, Fotó: thewordsearch.com

2021-04-01