Belépés Regisztráció

Odaadó-Ringató: Híd a generációk között


Odaadó-Ringató: Híd a generációk között

Szeptember óta tíz Odaadó-Ringató valósult meg, ahol a legidősebbek és legfiatalabbak közös zenei játékokon vettek részt. Nagy öröm számunkra, hogy a Ringató Magyar Zenei Nevelésért Alapítvány és a Civilút Alapítvány összefogásában a program sikeresen működik országszerte, és egyre többen vesznek részt a foglalkozásokon.

Az elmúlt hónapokban játszva került közelebb egymáshoz két generáció, több százan vettek részt Veszprémben, Budapest V. és XI. kerületében, Csepelen, Gazdagréten, Solton, Törökbálinton, Érden, Zuglóban és Pátyon az Odaadó-Ringató eseménysorozatán. Külön öröm, hogy a kezdeményezéshez csatlakoztak az Olajág Otthon lakói is. A találkozókon Kondákor Zsófia színművész olvasott fel fejezeteket Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című regényéből.

A programmal hidat képezünk az idősebb és a fiatalabb korosztály között, ezzel segítjük a generációk együttműködését és egyben olyan intergenerációs élmények megszerzését, amelyek mind az idősek, mind a gyermekek számára előnyösek, hozzájárulnak egymás jobb megismeréséhez. A rendezvénysorozat az elmagányosodás és az időskori izoláció ellen is segítséget nyújt. Új kapcsolatok, új ismeretségek születnek. A közösségben, aktívan eltöltött idő pedig jelentősen hozzájárul a testi és lelki egészség és frissesség megőrzéséhez.

A kezdeményezés a gyerekeknél is sok mentális előnnyel járhat: megtanítja az idősekkel való együttműködést, az idősek tiszteletét.  A generációk együttműködése, a közös játék hozzájárul a kulturális hagyományok őrzéséhez, átadásához.

2023-11-23