Belépés Regisztráció

Itt a farsang áll a bál!


Itt a farsang áll a bál!

Miért öltünk jelmezt farsangkor? A farsangkor való beöltözésnek több oka is lehet. Egyrészt a jelmezekkel kifejezhetjük a kreativitásunkat, a humorunkat, vagy a kedvenc karaktereinket. Másrészt a jelmezekkel elrejthetjük az igazi arcunkat, és más személyiséget ölthetünk magunkra. Harmadrészt a jelmezekkel elűzhetjük a téli hideget és a gonosz szellemeket, és ünnepelhetjük a tavasz közeledtét.

Melyek a divatos gyermekjelmezek?

A farsang egy vidám és színes ünnep, ahol a gyerekek (és a felnőttek is) különböző jelmezekbe öltöznek, és mulatnak. A jelmezválasztás nagyban függ attól, hogy milyen a gyerek személyisége, érdeklődése, és hogy mennyire szeretne kreatív lenni. Néhány ötlet a farsangi jelmezekre

Mancs őrjárat: Ha a gyerek szereti a kutyusokat és a kalandokat, akkor ez a jelmez tökéletes lehet. A Mancs őrjárat egy népszerű rajzfilmsorozat, amiben hat hősies kutya és egy fiú segítik a bajba jutottakat. A jelmezhez szükség van egy színes sapkára, mellényre, és egy kutyafülre vagy maszkra, amelyek megfelelnek a választott karakter színének és fajtájának. A jelmezhez tartozó kiegészítők, mint pl. nyakörv, jelvény, vagy hátizsák, megvásárolhatók vagy elkészíthetők otthon is.

Unikornis: Ha a gyerek szereti a varázslatos lényeket és a szivárványt, akkor ez a jelmez ideális lehet. Az unikornis egy egyszarvú ló, amely gyakran szerepel a mesékben és a fantasy történetekben. A jelmezhez szükség van egy fehér ruhára, egy színes sálon vagy szoknyán, és egy unikornis-szarvra, amely lehet sapka, hajpánt, vagy kalap. A jelmez díszíthető csillámmal, flitterekkel, vagy virágokkal.

Festő: Ha a gyerek szeret rajzolni és festeni, akkor ez a jelmez kifejezi a kreativitását. A festő egy művész, aki ecsettel és festékkel alkotja meg a képeit. A jelmez alapja egy kényelmes fekete nadrág, és pulcsi vagy póló. A nagyapa svájcisapkája és egy festőecset. A festékpaletta könnyen elkészíthető kartonlapból, és színes festékből. A bajuszt ne felejtsétek el megrajzolni fekete szemceruzával.

A farsang eredete

A farsangnak többféle eredete is lehetséges, de a legvalószínűbb, hogy a kereszténység előtti időkből származik, amikor a tél végén zajos mulatságokkal próbálták elűzni a gonosz szellemeket, és ünnepelni a természet újjáéledését. A farsang szó a német Fastnacht (böjtelő éjszaka) szóból ered, ami a hamvazószerdát megelőző utolsó éjszakát jelöli, amikor még lehetett húst enni. A farsanghoz kapcsolódó szokások és jelmezek sokféle kulturális hatást tükröznek, mint például a római Bacchanáliák, a germán tavaszköszöntő ünnepek, az olasz karneválok, vagy a magyar néphagyományok.

2024-01-06