Belépés Regisztráció

Ingyen megtekinthető online a Louvre teljes gyűjteménye


Ingyen megtekinthető online a Louvre teljes gyűjteménye

Online megtekinthető a párizsi Louvre teljes kollekciója. Franciaország legnagyobb múzeuma, egyben a szobrok, festmények, ékszerek a világon egyik legimpozánsabb gyűjteményének tulajdonosa úgy döntött, hogy teljes, 480 ezer műtárgyat számláló kollekcióját elérhetővé teszi a világhálón, méghozzá ingyenesen.

Leonardo da Vinci Mona Lisájától kezdve a Milói Vénuszon át Eugène Delacroix A szabadság vezeti a népet című festményéig mindent meg lehet nézni a nappalinkban ücsörögve. Az ókori egyiptomi műkincsektől kezdve a reneszánsz szobrokon át az iszlám művészetekig minden alkotást élvezhetünk a fotelből - tabletünkön vagy telefonunkon „lapozgatva”.

Ami még nagy hír, hogy mindez teljesen ingyen elérhető, jelentette be a világhírű kiállítóhely elnök-igazgatója.

„A Louvre leporolja kincseit, a kevésbé ismerteket is beleértve. Most először bárki hozzáférhet a teljes műgyűjteményhez és mindehhez csak internetkapcsolatra van szükség, no meg egy okoseszközre, vagy asztali számítógépre” – mondta el Jean-Luc Martinez, a Louvre elnök-igazgatója.

A Louvre vezetése azt is reméli az egyedülálló vállalástól, hogy az online múzeumlátogatás felébreszti a vágyat az emberekben arra, hogy amint lecseng a járvány, élőben is felkeressék a múzeumot.

Az online tárlatvezetés ezen az oldalon érhető el. 

Forrás: euronews.com, Fotó: paris-city-tours.com

2021-04-01