Belépés Regisztráció

Vizdár-Lőczi Gizella: "Rengeteg lehetőséget látok az autizmussal élő emberekben"


Vizdár-Lőczi Gizella: "Rengeteg lehetőséget látok az autizmussal élő emberekben"

A Civilút Alapítvány Odaadó díjával azokat a civil szektorban tevékenykedő kiválóságokat ismerték el, akik különös odaadással dolgoznak a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért; tevékenységükkel maradandó értéket teremtenek, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé.  

Vizdár-Lőczi Gizella, az Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület aktivistája a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) ajánlására a Civilút Alapítvány Odaadó díját nyerte Közösségi kategóriában.

Vizdár-Lőczi Gizella pénzügyi-számviteli ügyintéző, oktatásszervező, szociálpedagógus. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia kar hallgatója, ahol gyógypedagógiát tanul azzal a feltett szándékkal, hogy autizmus szakirányt tudjon elvégezni, hiszen 2 autista gyermek édesanyja. Nagy álma, hogy rendezvényeik és lobbi tevékenységén keresztül létre tudjanak hozni Tolna Megyében egy autizmus specifikus fejlesztő központot és autizmus ellátást.

„Rengeteg lehetőséget látok az autizmussal élő emberekben, és az egy külön csoda, amikor ezt sikerül megmutatnom a többségi társadalomnak.”

Cimkék:
2022-01-13