Belépés Regisztráció

Jakabné Jakab Katalin: "Egy sorstársi tanács néha többet jelent"


Jakabné Jakab Katalin: "Egy sorstársi tanács néha többet jelent"

A Civilút Alapítvány Odaadó díjával azokat a civil szektorban tevékenykedő kiválóságokat ismerték el, akik különös odaadással dolgoznak a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért; tevékenységükkel maradandó értéket teremtenek, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé.  

Jakabné Jakab Katalin, a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnöke a Magyar Diabetes Társaság jelöltjeként a Civilút Alapítvány Odaadó díját nyerte Életmű kategóriában. Munkáját évtizedek óta szívvel-lélekkel végzi, megmutatva, hogy cukorbetegen is lehet teljes értékű élet élni és másoknak is segíteni, jó példával szolgálni.

Katalin 9 éves volt, amikor cukorbetegséggel diagnosztizálták. A kórházban megismerkedett egy másik cukorbeteggel, és „ketten már mindet könnyebb volt csinálni”. Akkor határozta el, hogy sorstársi segítő közösséget alakít. Ma a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnöke, az egyesület több mint 3000 cukorbeteggel áll kapcsolatban az ország minden részéből és a határon túlról is. Jakabné Jakab Katalin azt mondja, hogy „rengeteget lehet segíteni néha egy mosollyal, egy jó szóval; a sorstársi tanács néha többet jelent egy friss cukorbetegnek, mint az orvos intelme.” 

Cimkék:
2022-01-13