Belépés Regisztráció

Horváthné Pálfi Judit: "A sport nagyon sokat adhat"


Horváthné Pálfi Judit: "A sport nagyon sokat adhat"

A Civilút Alapítvány Odaadó díjával azokat a civil szektorban tevékenykedő kiválóságokat ismerték el, akik különös odaadással dolgoznak a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért; tevékenységükkel maradandó értéket teremtenek, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé.  

Horváthné Pálfi Judit, a Mozgásjavító Diák Sport Egyesület elnöke a Civilút Alapítvány Odaadó díját Életmű kategóriában vehette át. Judit autóbaleset miatt került kerekesszékbe és a sportban találta meg a céljait. 20 éven keresztül, 1992-2012-ig volt a kerekesszékes vívó válogatott tagja, számtalan sikeres paralimpián, nemzetközi versenyen vett részt, amelyeken arany-, ezüst- és bronzérmeket nyert. Ma sok-sok mozgáskorlátozott diák példaképe.

Horváthné Pálfi Judit számára az élet megtanította a kitartást, a küzdést, az alázatot, a következetességet, de leginkább a csapatban való gondolkodást. Most a Mozgásjavító DSE csapatát irányítja, ahol életszemlélete sokak számára ösztönző erő. 2021-ben a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) ajánlására a Civilút Alapítvány Odaadó díját nyerte Életmű kategóriában.

Cimkék:
2022-01-13